فیلتر درایر و عملکرد آن در سیستم تبرید

فیلتر درایر و عملکرد آن در سیستم تبرید

فیلتر درایر و عملکرد آن در سیستم تبرید

فیلتر درایر و عملکرد آن در سیستم تبرید:

فیلتر درایر قطعه ای برای حذف ناخالصی ها در سیستم تبرید مانند رطوبت، گرد و غبار، اسید و … می باشد. در این مقاله سعی کرده ایم مطالبی در رابطه با فیلتر درایرها و عملکرد آنها در سیستم تبرید و همچنین نکات لازم جهت نصب مناسب آنها را بیان نماییم.

در ابتدا به وظایف فیلتر درایرها می پردازیم. وظیفه فیلتر درایرها در چرخه تبرید عبارت است از:

  • جدا کردن رطوبت موجود در مبرد
  • جدا کردن اسید موجود در مبرد
  • فیلتر کردن گرد و غبار و سایر ناخالصی ها

حتی اگر دقت زیادی در زمان نصب و تعمیر صورت گیرد، رطوبت از طریق هوا، مبرد، روغن و قطعات دارای رطوبت وارد سیستم می شود. گرد و غبار و آلودگی در ترکیب با مبرد، رطوبت و درجه حرارت بالا موجب تشکیل اسید می شود. اسیدها می توانند باعث آسیب به کمپرسور و سیستم روغن کاری شوند. علاوه بر این، آب موجب بروز خوردگی در سیستم و خرابی زودرس کمپرسور می شود. آلودگی و مواد زائد موجب انسداد تجهیزات انبساط و افزایش ساییدگی در کمپرسور می شود. بعد از هر بار باز شدن مدار مبرد، فیلتر درایر باید عوض شود.

طبقه بندی فیلتر درایرها:

فیلتر درایرها بر اساس مواد زیر طبقه بندی می شوند:

  1. نوع مبرد
  2. نوع سیستم: پمپ حرارتی (دو جریانه) یا سرمایش و تهویه مطبوع (یک جهته)
  3. نوع اتصال: اتصالات لاله ای یا جوشی
  4. مواد بدنه: فولاد، مس
  5. نوع بدنه: مغزی یک بار مصرف یا قابل تعویض
  6. ساختار مغزی: جامد، دانه ای، کامپوزیت
  7. نوع استفاده: استاندارد، حذف آب، حذف اسید، حذف مواد زائد
  8. ظرفیت: معمولا به صورت کیلووات (تن تبرید) یا اینچ مکعب
  9. کاربرد: خط مایع، خط مکش

نکته: برای دسترسی به یک سیستم آب بندی شده، فیلتر درایر معمولا باید به مدار مبرد جوش داده شود تا از اتصالات لاله ای و منابع بالقوه نشتی جلوگیری شود.

فیلتر درایر دانفوس

نصب فیلتر درایر:

میزان جذب آب فیلتر درایرها به درجه حرارت بستگی دارد. هر چقدر درجه حرارت پایین تر باشد، قابلیت جذب آب آن بالاتر می رود. به منظور رطوبت زدایی مبرد، نصب فیلتر درایر در لوله مکش، ایده آل است. هر چند در این مسیر سرعت جریان به علت برگشت روغن نسبتا بالاست، بنابراین لازم است درایر هایی با ظرفیت بالا برای حفظ افت فشار در محدوده منطقی نصب شوند. از این رو این نوع تجهیزات عمدتا باید در لوله مایع یعنی بین کندانسور و شیر انبساط نصب شوند.

به منظور دستیابی به بازده بهتر، مبرد مایع در فیلتر درایر باید از بالا به پایین جریان یابد. پیکان نشان داده شده بر روی محفظه همیشه مسیر جریان را نشان می دهد. هر چقدر سرعت جریان پایین تر باشد، زمان توقف مبرد در فیلتر درایر و بازده عمل رطوبت زدایی بالاتر می رود.

فیلتر درایر کستل

وقتی در فیلتر درایر باز شود، مواد جاذب بلافاصله رطوبت موجود در هوای محیط را جذب می کنند و قبل از این که در سیستم نصب شوند، اشباع می گردند. در فیلتر درایرها را همواره بسته نگه دارید و تا زمانی که سیستم آماده راه اندازی نشده است آن را بر ندارید. (فیلتر درایر آخرین قطعه ای است که باید نصب شود)

لحیم کردن فیلتر درایر به لوله های انتقال مبرد با لحاظ احتیاط های لازم امکان پذیر است. در این خصوص باید اقداماتی برای اجتناب از گرم شده قطعات صورت گیرد.

  • یک پارچه نمدار یا یک خمیر عایق گرمایی را بین محل اتصال مسی و لوله انتقال مبرد قرار دهید.
  • ابتدا لوله مسی و سپس رابط را گرم کرده و لحیم کاری را انجام دهید تا اتصال کامل شود.
  • هرگز شعله مستقیم را به سمت بدنه شیر نگیرید.
  • از آنجایی که گرمای زیادی می تواند به شیر برقی آسیب برساند، توصیه می شود که از سیم جوش نقره استفاده گردد.
  • تصویر زیر برش جانبی یک فیلتر درایر و اجزای موجود در آن را نمایش می دهد.
اجزای فیلتر درایر

معتبرترین برندهای فیلتر درایر در ایران

سایت گلاس برند دانفوس

برند دانفوس

شرکت دانفوس یکی از بزرگ ترین کمپانی های تولید قطعات صنعت برودت در کشور دانمارک می باشد. یکی از مهم ترین محصولات تولیدی این شرکت، فیلتر درایرهای بسته (hermetic) و فیلتر درایرهای با هسته (core) قابل تعویض است که محافظان بسیار عالی در برابر رطوبت، ذرات جامد و اسیدی سیستم های تبریدی می باشند.  فیلتر درایر دانفوس دارای دو نوع بوده که با مدل های DML و DCL شناخته می شوند. فیلتر درایر (hermetic) DCL  مناسب برای مبردهای HCFC و CFC و روغن های بنزن و معدنی هستند. آنها دارای انواع اتصال جوشی و مهره ای بوده که برای مبردهای قابل اشتعال از نوع اتصال جوشی استفاده می کنند.

سایت گلاس برند کستل

برند کستل

شرکت کستل نیز همچون شرکت دانفوس از بزرگترین تولید کننده های قطعات برودتی در کشور ایتالیا می باشد. فیلتر درایرهای کستل فشرده و محکم هستند، در برابر ضربه و سایش مقاوم می باشند. در نتیجه، مایع در تمام نقاط با مقاومت مداوم و خطی روبرو است. فیلتر درایر کستل دارای اتصال مهره ای از جنس نیکل و اتصال جوشی از جنس مس EN 12735-1-Cu-DHP می باشند

سایت گلاس برند GMC

برند GMC

شرکت GMC ایتالیا نیز همچون شرکت کستل از رقبای تولید کننده قطعات برودتی در این کشور بوده و دارای دو نوع سایت گلاس می باشد. فیلتر درایرهای GMC از نوع بسته بوده و با هسته قابل تعویض نمی باشند. دارای بدنه و سر جوشی TIG در یک ساختار یکپارچه هستند. باید توجه داشت  که فیلتر درایر را قبل از رسیدن به حد افت فشار مجاز سیستم باید تعویض نمود. همچنین می بایست برای انتخاب فیلتر درایر به نوع گاز مبرد، سیال و روغن کمپرسور از بابت اسیدی بودن یا غیر اسیدی بودن توجه نمود.

برخی از درایرهای موجود:

درایرهای سیکل تبرید

مقالات مرتبط با فیلتر درایر

اشتراک گذاری پست

دیدگاه (4)

  • رحمتی پاسخ

    بسیار عالی

    1400-06-22 در 10:59 ق.ظ
  • وکیلی پاسخ

    فیلتردرایر توان جذب اب در سیستم را ندارد بلکه فقط میتواند مقداری از رطوبت موجود را جذب نماید.

    1400-06-23 در 11:43 ق.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ارتباط با واحد فروش

هر گونه سوالی که ممکن است در مورد خدمات ما داشته باشید پاسخ می دهیم.

  • پشتیبان
    پشتیبان
    در دسترس از08:30 تا 16:30
    PhoneWhatsApp

Powered by TWChat