نگهداری گلابی در سردخانه

نگهداری گلابی در سردخانه

نگهداری گلابی در سردخانه

شرایط نگهداری گلابی در سردخانه

گلابی بومی شرق دور و آسیای مرکزی است. گلابی که در مناطق دمای معتدل هر دو نیمکره رشد می کند، یکی از محبوب ترین میوه ها در جهان است. از ماه های شهریور و مهر زمانی که آب و هوا به اندازه کافی معتدل باشد، گلابی برداشت می شود. برای نگهداری گلابی ها در سردخانه یا زمستان می بایست یاد بگیریم که آنها را به خوبی جمع آوری کرده و نگهداری نماییم. بدون احتساب گلابی هایی که روی زمین می افتند و باید سریع خورده شوند. مواردی که به نظر می رسد آلوده به بیماری، کرم یا قارچ هستند. قسمت عمده ای از گلابی های کاملا سالم باقی مانده را می توان در شرایط مناسب نگهداری نمود. از این گلابی ها برای طول زمستان حتی آغاز بهار از آنها استفاده نمایید.

سردخانه های مدرن نقش مهمی بر اقتصادهای ملی ایفا می کنند و تنها روش نگهداری گلابی برای بلند مدت در بهترین شرایط ممکن هستند. این میوه پس از برداشت سریع اتیلن آزاد می کند و بنابراین روند پیری غیر قابل توقفی دارد. توقف یا به تعویق انداختن پیری گلابی تنها از طریق خنک سازی آن امکان پذیر است. گلابی با شباهت های فیزیولوژیکی که با سیب دارد، در مقایسه با سایر میوه ها تا زمانی که شرایط مناسب فراهم شود، در سردخانه راحت تر نگهداری می شود. ما در این مقاله سعی کرده ایم تا اطلاعاتی از زمان برداشت محصول تا شرایط نگهداری گلابی در سردخانه در اختیارتان قرار دهیم. سپس به مشکلات ناشی از نگهداری بلند مدت آنها در سردخانه ها می پردازیم.

 

برداشت گلابی

برداشت گلابی یک مرحله مهم است زیرا تأثیر مستقیمی بر مدت زمان نگهداری گلابی ها دارد. برداشت گلابی های افتاده برای نگهداری در سردخانه فایده ای ندارد. زیرا آنها بسیار شکننده هستند و فقط برای چند روز قابلیت نگهداری دارند و باید سریع مصرف شوند. شما باید آنها را سریع بخورید یا شگفتی های آشپزی مانند دسر گلابی، کیک ماست گلابی، موس ترش دارچین با گلابی سرخ شده یا کمپوت گلابی را آماده کنید.

شما باید گلابی ها را مستقیماً از درخت جمع آوری کنید. آنها را با دقت انتخاب و در هوای خشک نگهدارید. برعکس سیب، اکثر گلابی ها نمی توانند بعد از برداشت و در حین نگهداری در سردخانه به رشد و نمو خود ادامه دهند و به رسیدگی کامل برسند. بنابراین زمانیکه می خواهند آن ها را از سردخانه خارج کنند می بایست مدتی آن ها را در حرارت های بالا نگهداری کنند. در این صورت کاملا رسیده و برای خوردن مناسب می گردند.

نگهداری گلابی ها

نگهداری گلابی

گلابی را در جعبه ها یا قفسه ها نگهداری کنید، بدون اینکه آنها با یکدیگر در تماس باشند. اطمینان حاصل کنید که هوا به خوبی در اطراف گلابی ها گردش دارد. جعبه ها را در تاریکی و دور از رطوبت نگه دارید. ایده آل نگهداری گلابی ها در دمای حدود 50 درجه فارنهایت (10 درجه سانتی گراد) می باشد.

برداشت میوه باید به طور صحیحی صورت گیرد و بعد از برداشت گلابی ها  باید آنها را در سایه قرار داد. ترجیحا سردخانه نباید فاصله زیادی نسبت به باغ میوه داشته باشد. همچنین پس از برداشت، حمل میوه به سردخانه باید فورا صورت گیرد. زیرا میوه ها در حرارت معمولی سریعا تغییر شکل می دهند. برای نگهداری بلند مدت تر گلابی درجه یک پیشنهاد می گردد حمل و نقل آنها به وسیله کامیون های سردخانه دار صورت گیرد. در این صورت گلابی ها سریعا سرد می شوند.

زمان صحیح چیدن گلابی از درخت وقتی است که از لحاظ فیزیولوژیکی رسیده ولی طعم و عطر کافی جهت مصرف را ندارد. انواع مختلف گلابی دارای زمان خاصی برای چیدن دارند. اگر گلابی ها خیلی رسیده چیده شوند دچار عارضه قهوه ای شدن داخلی می شوند. در صورت چیده شدن در زمان نامناسب دچار عارضه اسکالد سطحی می­ گردند.

دمای مناسب نگهداری گلابی در سردخانه

سیب و گلابی بیشترین عمر نگهداری میوه های درختی را دارند. می توان آنها را در شرایط ایده آل تا 4 ماه در سردخانه و در محیط های کنترل شده تا 12 ماه نگهداری کرد. بسته به انواع حساسیت ها در هنگام سرد شدن میوه ها، دمای سردخانه بین 32 تا 38 درجه فارنهایت متغیر است.

مناسب ترین دمای نگهداری گلابی در سردخانه از 1- درجه سانتی گراد تا 5/0 درجه سانتی گراد می ­باشد (مطابق با بیانیه استاندارد ملی به شماره ۱۱۸۵). همچنین رطوبت مورد نیاز  پیشنهادی ۹۰ درصد است. در صورتی که قصد نگهداری گلابی ها در سردخانه زیر یک ماه باشد و همچنین امکان آسیب قارچی نیز باشد می­ توان رطوبت را روی ۸۰ درصد نیز تنظیم نمود.

 

عوارض ناشی از نگهداری نادرست گلابی ها در سردخانه

1) فساد قارچی

بر اساس گزارش ها، لکه های پوست روی گلابی “نییتاکا” که از مرحله رشد تا نگهداری در سردخانه ها نیز روی می دهد، بر بازاریابی گلابی تأثیر منفی می گذارد. این لکه ها روی پوست میوه به احتمال زیاد به دلیل ایجاد قارچ های بیماری زایی است که روی پوست قرار می گیرد و با لکه های تیره مشخص می شود.

انواع قارچ های مختلف بر روی گلابی ها در سردخانه عبارتند از:

  • مونیلیا
  • پنیسیلیوم
  • کلادوسپوریوم
  • فوزاریوم
  • تریکوتسیوم (پوسیدگی کپکی صورتی)
  • بوتریتیس (پوسیدگی کپکی خاکستری): برای جلوگیری از ایجاد این قارچ پیشنهاد می گردد گلابی ها در در کاغذهای آغشته به املاح مسی بسته بندی شوند.
  • آلترناریا ( پوسیدگی سیاه سخت)
نگهداری نادرست گلابی در سردخانه

2) یخ زدن گلابی

در صورت پایین تر بودن دمای سردخانه از دمای انجماد گلابی ها در بلند مدت باعث ایجاد یخ زدگی می شود.

 

3) پژمرده گی گلابی

هرچه گلابی زودتر از موعد مناسب جمع آوری شود باعث می گردد در هنگام قرار گیری در سردخانه دچار پژمردگی و ایجاد چین و چروک در سطح آن شود.

 

3) قهوه ای شدن داخل گلابی

این مشکل همراه نرم شدن و قهوه ای شدن اطراف دانه‌های گلابی و وسط آن می­ باشد. شروع و پیشرفت این عارضه همراه با ایجاد بوی نامطبوع استالدئید است. در صورت نگهداری بلند مدت گلابی در سردخانه ایجاد می گردد. جهت جلوگیری از آن پیشنهاد می­گردد میوه خیلی رسیده به سردخانه وارد نشود.

قهوه ای شدن داخل گلابی

5) گرمازدگی

لکه های سطحی اطراف گلابی که به علت رسیدگی زیاد میوه و یا توقف طولانی در محیط سردخانه و یا درجه حرارت بالا در سردخانه ایجاد می شود را گرمازدگی می نامند.

گرمازدگی گلابی

در جدول زیر اطلاعات مناسب برای نگهداری گلابی ذکر شده است.

دمای نگهداری گلابی

نگهداری میوه ها در سردخانه

مقالات مرتبط با نگهداری میوه ها در سردخانه

اشتراک گذاری پست

دیدگاه (2)

  • elham nazari پاسخ

    مقاله جالبی بود مخصوصا بخش عوارض ناشی از نگهداری نادرست گلابی ها در سردخانه . ممنونم

    1401-01-28 در 1:07 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ارتباط با واحد فروش

هر گونه سوالی که ممکن است در مورد خدمات ما داشته باشید پاسخ می دهیم.

  • پشتیبان
    پشتیبان
    در دسترس از08:30 تا 16:30
    PhoneWhatsApp

Powered by TWChat